new bloglist

scroll box

Contoh scroll box yang aku maksudkan macam ni

Tak kisah la nak letak scroll box ni kat gambar untuk entri ataupun untuk widget-widget korang..apa yang kamu perlu buat..kalau nak buat scroll box kat widget..


1. Dashboard- design
2. Pilih widget yang korang nak ada scroll box contohnya traffic feedjit korang macam aku punya kat bawah ni..


3. Kat depan code html widget tersebut korang letak code ni
<div
Style= “overflow: auto; height: 250px; width 240px;”>


4. Height dan width scroll box korang boleh ubah ikut kesesuaian..


5. Akhir sekali, kat akhir code widget mesti letak
</div>

Selamat mencuba!





No comments: