new bloglist

Tutorial Melukis Dan Mewarnakan Doodle.

Salam 'alaik..


"Ja, ja camne kau buat doodle tu comel la,"

Ayat kakak aku yang tiba-tiba masuk bilik semata-mata nak tanya pasal doodle. Kebetulan masa tu memang aku tengah melukis-lukis. Aku bukanlah mahir sangat melukis guna software untuk melukis macam paint sai tool mahupun paint tu sendiri dan yang paling latest aku jumpa mereka yang melukis di photoshop seperti wanhazel. Pergh! Phostoshop lagi aku tak gheti.

Ok, aku mulakan tutorial dengan bismillahirahmanirrahim...

video



Maaf sebab ni first time aku guna software recorder computer screen ni. Nak edit video ni kecikkan sikit pun tak boleh tadi mungkin sebab video ni terlalu besar. 


Ok, bagi doodle yang aku buat ni aku guna dua software je. Maaf lagi sekali sebab cursor tak nampak, aku lupa nak setting tadi. Harap korang faham tutorial aku ni. Kat photoshop tu aku buat dua layer, layer pertama untuk kaler penuh layer kedua untuk buat tone warna walaupun tak berapa nak jadi. hehe. Aku pun masih belajar.


Selamat mencuba!

1 comment:

Ummi said...

comel sgt...

guna software apa nih ?